FAQ

Hva er GIA sertifikat?

GIA er et sertifikat som blir utsted av verdens mest troverdige diamant sertifiseringinstitutt: Gemological Institute of America. Alle diamanter fra Rutger er GIA sertifiserte og sertifikatet medfølger i pakken til hver diamantring.


Hvordan kan jeg være sikker på at jeg får det jeg blir lovet?

GIA sertifikatet som medfølger diamantringen kan du søke opp i GIAs egne database for sertifiserte diamanter. Søk opp din diamant med ID nummeret som er oppgitt i sertifikatet på: http://www.gia.edu/report-check-landing


Hvorfor er Rutger.no billigere enn alle andre?

Det er billigere å handle hos Rutger fordi vi handler våre diamanter rett fra kilden og sender de rett hjem til deg. Det vil si at du slipper å betale for mange fordyrende mellomledd, som gjør det mye billigere enn å kjøpe i butikk.


Priser – Er det inklusive mva. i prisen?

Alle priser oppgitt i vår nettbutikk er inkludert frakt og merverdiavgift. Det påløper ingen skjulte kostnader. Prisen du ser – er prisen du betaler.


Er det trygt å handle hos Rutger?

Ja, det er 100% trygt å handle hos Rutger.
Det er fordi Rutger AS (org.nr. 916364180) er et Norskt registrert selskap som følger alle lover og regler i forbrukerkjøpsloven.


Er det trygt å betale så mye over nettet?

Ja, betalingsinformasjonen som sendes via Rutger er kryptert mellom deg og banken. Med sertifisert SSL kryptering så er det 100% trygt å handle hos Rutger.no med VISA og MasterCard.


Levering og frakt – Hvor lang tid tar det før jeg mottar ringen?

Det tar som regel mellom 5 til 7 dager før du mottar varen, men for å 100% forsikre deg om at det vi sier er sant, så oppgir vi mellom 7 til 14 dagers leveringstid.
Det er gratis frakt på alle varer i hele Norge.


Levering – Hvordan mottar jeg diamantringen?

Diamantringen blir sendt til nærmeste postkontor ved deg, og du mottar en hentemelding i posten. Du må hente varen på nærmeste postkontor.


Angrerett – Kan jeg returnere diamantringen?

Ja, du kan returnere diamantringen helt gratis og få refundering i 30 dager fra og med du mottar diamantringen. Ta kontakt med kunderservice dersom du vil returnere varen.


Retur – Hvordan returnerer jeg en vare?

Først må du fylle ut angreskjemaet du mottok med ordre bekreftelsen din på mail. Deretter må du sende inn utfylt angreskjema til kundeservice@rutger.no og sende diamantringen godt innpakket i retur til vår adresse med revisjon: Rutger AS, Gamle Beddingvei 2B, 1671 Kråkerøy.


Ringstørrelse – Hva gjør jeg hvis jeg ikke vet hvilken størrelse jeg skal kjøpe?

Dersom du ikke vet ringstørrelsen så kan du sjekke denne med Rutgers ringstørrelse måler, den kan lastes ned her: www.linktilPDF.no
Eller, du kan dra til en lokal gullsmed og få målt ringstørrelsen.


Ringstørrelse – Hva betyr tallet på størrelsen?

Tallet som ringstørrelsen er målt i, er den innvendige omkretsen til ringen målt i millimeter.
Dette er ringstørrelsene som blir brukt i EU og betyr at for eksempel en ring i størrelse 54, har en innvendig omkrets på 54 millimeter.